Lamper er noget som man finder i alle hjem og gerne flere styks i hvert rum. Lamper fungerer, naturligvis, både som belysning, men kan også være med til at præge indretningen og fungere som udsmykning i et hjem. Nogle af de mest solgte lamper er pendler og gulvlamper, men meget tilbehør bliver også solgt i stor stil, til folk der selv laver deres egne lamper, heriblandt stofledning. Herunder kan du læse om netop pendler, gulvlamper og stofledning.

Pendler

Pendel lamper fylder meget i boligindretningen og er altid noget af det første man bider mærke i, når man går ind i et lokale for første gang. Uanset om der er tale om gangen, stuen, køkkenet eller soveværelset, ser man pendlerne som noget af det første. Netop derfor vælge mange at investere lidt ekstra i deres pendler, i forhold til de andre lamper. Mange anser den som meget mere end lys, men en del af indretningen, præcis ligesom et andet møbel. Før du vælger hvilken pendel du vil anskaffe dig, anbefales det, at du har styr på hvor din lampe skal hænge samt hvilken type lys den skal give. Er der tale om hyggebelysning til hjørnet i stuen, eller skarpt arbejdslys?

Gulvlamper

Gulvlamper, eller standerlamper som de også bliver kaldt, kommer i mange forskellige størrelser, farver og former. Det er svært at rådgive i valg af gulvlampe, uden at kende til brugerens behov, men her er et par punkter at være opmærksom på, inden du køber dig en ny gulvlampe. Først og fremmest skal du finde ud af hvad du skal bruge lampen til. Hvor skal den stå? Er det læsebelysning, hyggebelysning eller noget helt tredje der er vigtigst for dig? Herefter skal lampen selvfølgelig også falde i din smag. Hvis du allerede har et farvekriterie i hovedet, er første flueben set. Herefter skal du tage stilling til funktionalitet, højde, om den kan justeres og om lyset på lampen kan dæmpes.

Ledninger

Ledninger er der altid blevet solgt mange af, især til elektrikere, eller til private når en lampe eksempelvis skulle flyttes, så ekstra ledning var nødvendig. Over de seneste par år er stofledninger dog i stigende grad blevet solgt til flere og flere private, som selv sammensætter deres lamper. Her er der ikke kun tale om almindelige sorte eller hvide ledninger. Disse ledninger sælges i alverdens forskellige farver og bliver brugt til at spise indretningen lidt mere op. Nogle vælger også at skifte ledningen på en lampe de allerede har hængende i forvejen, til en ledning i en lidt mere sjov farve.