Vi drikker rigtigt meget kaffe i Danmark og vi er et af de lande, der drikker mest kaffe pr. indbygger. En stor del af den kaffe bliver drukket på arbejdspladsen, så en god kaffeautomat eller kaffebrygger på kontoret er nødvendig på langt de fleste arbejdspladser.

Her får du nogle gode tips til, hvordan du vælger den rigtige kaffeautomat til kontoret.

Find den rigtige størrelse

Der er stor forskel på om man er 5 personer på kontoret eller automaten skal brygge til flere hundrede. Er man under 5 er det faktisk nok at købe en helt almindelig, men god kaffe- eller espressomaskine, som du også vil kunne anvende derhjemme. Selv en Nespresso vil kunne klare behovet.

Men er I flere, så skal der en mere professionel kaffeautomat til. Og den kan ikke fås i Elgiganten men kun hos de firmaer, der har specialiseret sig i firmakaffe. En professionel kaffeautomat skal for eksempel have tilsluttet vandforsyning direkte, så der er nogle andre krav, der skal opfyldes.

Hvilken type kaffe ønsker I?

Professionelle kaffeautomater kommer med forskellig type kaffe. Man kan vælge en helt normal filterkaffe brygger, som er nem at anvende og kan brygge en kande eller to ad gangen, som efterfølgende kan holdes varm. Den model bruges ofte på mange kontorer.

Så er der automater, der bruger instant kaffe. Disse automater er meget hurtige og kan som regel også brygge andre typer af kaffe. Nogle mener dog, at instant kaffen ikke smager helt så godt som andre typer kaffer.

Helbønne automaterne er nok de mest populære. Det skyldes ikke mindst, at kaffen om regel er bedre og dermed smager bedre. Det afhænger naturligvis af de kaffebønner, man bruger. Kan man lide god kaffe, skal der således ikke spares på bønnerne. Mange af disse automater giver også mulighed for at brygge te i maskinen.

Endelig er der espressomaskinerne. En fuldprofessionel espressomaskine kan være svær at betjene, men til gengæld giver den en rigtig god kop kaffe. Og maskinen kan anvendes til mange andre typer kaffe end lige espresso, f.eks. cappuccino, cafe latte etc.

Leje eller køb

Hos de fleste leverandører af kaffeautomater kan du vælge, om du vil købe automaten eller eventuelt leje eller lease den som en totalløsning. Vælger du det sidste, får du som regel en totalløsning, hvor du betaler ét månedligt beløb, der indeholder selve automaten, kaffen og den service og vedligeholdelse, der også altid er nødvendig. I nogle tilfælde er det endda muligt at afregne pr. kop kaffe, så du præcis ved, hvad det koster at brygge i automaten.