Annonce

Har du truffet en beslutning om, at du ikke længere vil lade din spilleafhængighed have styringen over dit liv? Så kan et vigtigt første skridt være, at du opsøger behandling, så du kan få bugt med din ludomani, også kaldet spilleafhængighed. 

For at gøre det mere tydeligt, hvordan du kan overkomme ludomani gennem behandling, så læs endelig med herunder. 

Måder ludomani behandling kan hjælpe dig på

Bliv klædt på med nye redskaber

Hvis du gerne vil overkomme din spilleafhængighed, så er det ikke til at komme udenom, at du skal klædes på med nye redskaber til, hvordan du håndterer din spilletrang. Heldigvis er det her, at en psykolog kommer ind i billedet. Når du starter i behandling, så vil det i langt de fleste tilfælde være en psykolog, som tager imod dig. En psykolog har nemlig lige den erfaring og den viden der skal til, så du kan blive klædt på med nye redskaber. Det gælder naturligvis også for dig, som ønsker strategier til, hvordan du fuldstændig kan afholde dig fra at spille.

Kom ind til kernen af det der har fastholdt din afhængighed

Når du skal ud af en afhængighed, så er det et must, at der også tages fast i mekanismer, der har været med til at fastholde din afhængighed. Det kan være, at afhængighed har været en måde, du har håndteret svære følelser eller lignende på. Og netop faktorer som disse er også nogle, der kan dykkes mere ned i.

Bliv styrket i din motivation til at bryde med din ludomani 

Når du starter i behandling af ludomani, så vil der også arbejdes med, hvad din motivation for at bryde med ludomani er. Dette kan nemlig være et yderst væsentligt punkt at have for øje, så du hele tiden har et mål, der du kan vende tilbage til. Det er nemlig fast arbejde at være i ludomani behandling – og det er fast arbejde at arbejde med de ting, du lærer i behandlingen, når du kommer hjem i egne omgivelser. 

Som du nok kan fornemme, så er der en række forskellige måder, ludomani behandling kan hjælpe dig på. Der er derfor alle gode grunde til, at du opsøger hjælp, så du kan få mere overskud tilbage i din hverdag. Når du er på den anden side af behandlingen, så vil du for alvor opleve, hvor opslidende et misbrug er, og hvor meget det har taget af dit mentale overskud.