Det behøver ikke at være så dyrt at få lagt et helt nyt tag. Det hele kommer an på flere faktorer. Hvor stort tag du skal lægge og hvilken tagtyper du vælger, kan bidrage til at påvirke prisen. Her kan du læse mere om, hvordan du kan få lagt et tag billigt, og hvad du skal tænke over når du skal lægge nyt tag.

En investering

Nyt tag er en investering for flere år fremover. Det at have et godt og solidt tak, beskytter dit hus og sørger for at du slipper for vandskader og skader fra elementerne generelt. Et tag er en væsentlig del af dit hus’ konstruktion, og derfor er det måske ikke lige her man burde spare. Det betyder dog ikke at den dyreste løsning altid er den bedste, men at du skal anse et nyt tag som en investering der skal holde i mange år fremover. Nogle tagtyper, kan nemlig holde i flere generationer, og det kan måske være værd de ekstra penge.

Jydsk Tagteknik tilbyder tagtjek, så du kan få rådgivning af en professionel omkring hvad slags tagtyper du skal vælge. Det er jo som nævnt ikke sådan, at alle typer hus passer til alle typer tag. Der er en del ting som man skal tage med i beregningen, og tage stilling til hvad der passer til dit hus og dit budget. Lad os se lidt nærmere på, hvad det kan koste at få lagt et nyt tag.

Hvad skal jeg vælge?

Hvis du er på jagt efter en billig løsning som passer til for eksempel parcelhuse og sommerhuse her i Danmark, så kan du vælge det der hedder tagpap. Tagpaptag kan holde i ca. 30-50 år, så det er bestemt ikke en løsning der skal udskiftes inden få år. Det er en forholdsvis billig løsning og koster fra 400-1000 kr. per m2. Det kommer altså helt an på hvor stort tag du har, hvor dyr denne løsning vil blive i sidste ende.

Hvis du gerne vil have en lille smule mere raffineret tagtyper, kan du se nærmere på det der hedder ståltag, eller decratag. Denne tagtyper passer meget godt til den form for huse, som vi tit bygger i Danmark, og det er en type tag der passer til flere stiler. Decratag koster mellem 760-100 kr. per m2, og er derfor en lidt dyrere løsning, men til gengæld holder den i ca 40-50 år.

Endnu et hak op, finder man de idylliske tegltage. Et tegltag er lidt dyrere at få lagt, men kan holde i 50-70 år. Denne type tag, koster fra 1300-1900 kr. per kvadratmeter, og er derfor en væsentlig dyrere løsning, end for eksempel tagpap. Det er alligevel mange, der synes at den æstetiske faktor også er vigtig, og tegltage, giver noget helt særlig til dit hus og kan også bidrage til at øge boligens værdi. Tage gør nemlig noget med helhedsindtrykket, og det skal du måske også tænke ind i din investering i et nyt tag.

Det behøver altså ikke at være så dyrt at lægge et nyt tag. Du kan lægge et nyt tag så billigt som til 400 kr. per kvadratmeter, hvis du vælger en tagtyper som tagpap. Så bliver du nødt til at vurdere de andre faktorer om, det måske er værd at betale for en lidt dyrere løsning.