Danmarks førende podcast om mentaltræning og sportspsykologi hedder Det Mentale Forspring. Podcast omhandler sportspræstationen fra det mentale perspektiv. Det betyder at episoderne omhandler nervøsitet, frygt for at fejle, præstationsangst, negativ indre dialog, vinder- eller offermindset med mange flere. I alle episoderne griber de teorien an og forklarer og fortæller hvorledes det kan anvendes til lytterens fordel, således at, lytteren netop får det mentale forspring over sin modstander i kampen.

Indholdet er til tider centreret til enkelte sportsdiscipliner, men tager udgangspunkt i et ”for alle” perspektiv. Det vil sige, at både fodboldspilleren, håndboldspilleren, golfspilleren samt esportsudøveren kan gøre brug af den mentale viden samt de tilhørende mentale værktøjer, redskaber og øvelser.

Der er i den seneste tid åbnet op for gæster i studiet, hvor der er åbnet op for atleter i thaiboksning, badminton, esport, fodbold og meget mere. Her går værter i dybden med gæsten om hvordan og hvorledes de anvender og lukrerer på det mentale i deres præstation. Alle med sigtet om at blive den bedste mulige udgave af sig selv – ikke kun til træning, men når det gælder kamppræstationen i weekenden.

De to værter består af henholdsvis mentaltræner og sportspsykologiske konsulent Henrik Hjarsbæk og Malte Arboe Lauridsen.

I podcasten bliver der live og direkte i løbet af oktober og november måned udsted gratis give-away gaver til lytteren. Dette drejer sig ikke om sponsorgaver som i mange andre podcast, men i stedet hjælp-til-selvhjælps bogen Kampen Mellem Linjerne. Podcastens hovedvært Henrik Hjarsbæk er netop forfatter til bogen, som alle de forudgående episoder har taget udgangspunkt i. Der vil derfor blive afholdt konkurrence og andet, hvor lyttere kan få bogen foræret som en del af deres lanceringskampagne.

Der er derfor ekstra god grund til at tune ind i podcast episoderne i de kommende uger samt at interagere med de opslag der florerer på de sociale medier vedrørende bogudgivelsen. Dette er vel og mærke bogudgivelse inden den lander i landets butikker.
Her forventes det nemlig at kandidere til at blive årets julegave og at trykkeriet derfor allerede nu har givet anvisninger og restriktioner, da der kun i første omgang trykkes et vist stk. Oplæg i 2020. Det er derfor ikke utænkeligt at bogen er at finde hos de mange entusiastiske sportsudøvere i Danmark, men at det nok også handler om at være ude i god tid, for ikke at skulle gå tomhændet hjem fra butikker og dernæst se en skuffet ung talentfuld eliteudøver.

Du finder podcasten på din favorit podcast udbyder på Spotify, Apple Podcast eller direkte på Det Mentale Forsprings hjemmeside.