For de fleste er det nu slut med havearbejde for denne sæson. Hvis du er en af dem, der ikke er helt færdig i haven, bør du blive det. Sørg for at spænde trampolinen fast, flytte og vaske alle løse genstande af. Hvis du ikke har nået at slå græsset en sidste gang, bør du gøre det så den kan blive pænere til foråret. 

Skal der lyskæder i din have, inden vinteren sætter ind? Så kan du med stor fordel hænge dem op nu, så de er klar til at blive tændt når du vil have det. 

Vinterperioden betyder indendørsaktiviteter

Så kommer de mørke timer til at vare længere. Der er flere indendørs timer på denne årstid. For at dagene ikke skal blive for lange, mørke og kedelige kan du og familien lave nogle ting sammen. I kan spille brætspil, kortspil eller hvad I kan lide. Brug gerne spil flere gange, da det kan optimere hjernens aktivitet. Hvis det ikke er spil i er til, kan I være kreative. Tegn, mal, sy eller strik sammen. Ved at man er sammen med sine nærmeste, bliver dagene ikke så lange. 

Indendørs projekter – find billig maling

Der findes heldigvis et hav af indendørs projekter, man kan give sig i kast med. Her kan man med stor fordel, begynde at tapetsere med ny tapet, male væggene og måske endda lægge nye gulve. Hvis der er børn i husstanden, er det en god ide at starte med deres værelser. Lad dem hjælpe med den store oprydning og rengøring. Det kan også være at værelserne trænger til nye møbler. 

Her er det perfekt at bruge de mørke og lange dage, til denne slags opgaver. Hvis væggene skal males, er det en god ide at holde øje med tilbuddene. Man kan være heldig at finde billig maling, der er kvalitetsbevidst, og som kan holde længe. 

Vinterrengøring 

Hvis ikke man trænger til den store renovering indendørs, kan man altid begynde med den store rengøring. Jo mere rent dit hjem det er, jo bedre helbred får man også. Det hænger sammen med at, støvmider og andre bakterier ikke finder vej til ens lunger. Selvom vinteren er på vej, kan man sagtens vaske vinduer indendørs. Man kan tørre alle vægge, skuffer, skabe, køleskab samt alle husets andre overflader af. Kom gerne helt i krogene. Dette kan man også lave til et familieprojekt. Så er det noget i sammen gør.

Rengøring, oprydning og renovering indendørs er bare ikke det fedeste 

De mørke og lange dage, kan godt blive for meget. Hvis humøret ikke er det bedste, kan det være en god ide med en ferie. Kom væk fra hverdagen, mørket og kulden. Det kan være svært at vide, hvor ferien skal gå hen. Benyt internettet og find en destination. Du kan være heldig at finde din feriedestination, som en afbudsrejse. Her kan det være muligt at købe billige billetter med all inclusive hvor der er afrejse indenfor de nærmeste dage. Hvis dette er tilfældet, er det bare med at komme afsted. Når hjemmet er malet med billig maling, er der måske penge tilovers til en lille ferie.