Mange studerende er heldige at få sig et kollegieværelse. Det er for mange en god måde at leve på. Du bor på en gang eller i et hus med andre studerende, og du kan som regel bo billigt. 

Når du er kommet forrest i køen og får tildelt et kollegieværelse, er det tid at overveje, hvordan du vil have din indretning skal være. Måske du har et badeværelse, måske du endda har et tekøkken, men måske du også bare har et værelse. 

Praktiske ved indretning overvejelser

Indretningen skal overholde nogle kriterier og krav. Da pladsen ofte ikke er stor, må man tænke praktisk og kreativt. Du må overveje, hvad der er vigtigst for dig, at give plads til. 

Måske det er vigtig at have en stor seng, så du nemt kan have overnattende gæster. Som studerende er det nok også vigtigt, at have et bord med en god stol, som du kan sidde ved og læse og skrive opgaver. Det er også praktisk at have, når du inviterer gæster over til mad, og ikke har lyst til at sidde ude med de andre fra kollegiet. 

Hvad er ellers vigtigt for dig? Måske du har noget hobbyudstyr, der skal have en plads. Måske du har rigtig meget tøj, som skal have et sted at ligge eller hænge. Måske det er vigtigt for dig, at have plads til at rulle yogamåtten ud, og lave øvelser og udtræk. Måske det er vigtigt for dig at have plads til et staffeli, så du kan fortsætte med at male. 

Måske du gerne vil have plads til en sofa. Eller til et fjernsyn. Der kan være mange helt særlige og specifikke behov. Så må man kigge på størrelsen af rummet, og lave en smart plan for indretningen, så det hele kan være der. 

Forskøn dit leverum

Du kommer trods alt til at tilbringe en del tid, på dit kollegieværelse. Din indretning er derfor bestemt ikke lige meget. Indretningen er faktisk afgørende for, hvor tilpas du er på dit værelse. Det afgør, hvor meget du føler sig hjemme, og hvor stor din lyst er til at invitere folk hjem til dig. 

Det påvirker også dit humør og din kreativitet. Det kan såmænd påvirke, hvor afslappet du føler dig, og hvor godt du kan fokusere. At bo i et rum, du elsker at være i, gør dig bare gladere. Det er værd at give tid, energi og eftertanke til indretningen, og gøre hvad der er nødvendigt, for at det bliver rigtig godt. 

Du kan give liv og skønhed til dit kollegieværelse ved at have planter stående. Det giver også renere og friskere luft. Friske blomster er også en fryd for øjet, og endda også en fryd for næsen. At bo med andet levende er medicin for sjælen. Du kan også indrette rummet med kunst på væggene. Det er bedst, at kunsten er harmonisk og rolig. Indretningen bliver også meget hyggeligere og mere personlig, hvis du hænger billeder op, af mennesker du elsker og gode minder fra dit liv. Forskøn dit liverum på alle måder du kan.