Står du og skal sælge dit hus eller har du bare lyst til at der skal ske en forandring uden at det skal koste en mindre formue, kan du komme langt med noget billig maling og nye blomster. Herunder kommer der nogle tips til hvordan du hurtig kan lave en make-over af dit hus med meget få men effektive virkemidler.

Mal dit hus med billig maling

Der er få ting der pynter mere end at få ny maling på vægge og loft og i dag er det muligt med køb af billig maling, der ofte er af en ordentlig kvalitet at få det gjort, uden at det koster en formue eller man skal have fat i en maler. 

Start med at lægge en plan for hvilken effekt du ønsker den nye make-over skal dække over. Er det fordi du skal sælge bør du vælge lyse og neutrale farver, som gør det nemmere for evt. nye ejere at se og forestille sig deres møbler i huset. Er det fordi, du ønsker at der skal ske noget nyt og ikke har nogle planer om at der skal sælges, er det muligt at gå lidt mere drastisk til værks og vælge farver til væggene.

Vælg nye blomster til inde og ude

Ud over at male huset er der få ting der pynter som nogle nye blomster og evt. nogle nye blomsterkrukker. Hvis du har valgt at male huset i lyse og neutrale farver, så gå farve amok med blomsterne og vælg gerne nogle blomster, der har godt med farve. Kombinationen mellem de neutrale lyse vægge og nogle farvestrålende blomster, er meget smuk. 

Er blomsterne til udendørs, så husk at vælge nogle, der passer til sæsonen og som kan holde et stykke tid.

Ryd op og smid ud

Et tredje råd, der er med til at ændre et hus totalt er at få ryddet op og smidt ud. Med hård hånd. Dette gælder især, hvis du har planer om at flytte. Det skal alligevel gøres, når du har solgt så hvorfor ikke få det gjort med det samme og det vil gøre hussalget meget nemmere. 

Samtidig vil en oprydning få stuer og værelserne til at fremstå mindre rodede, større og lettere end tidligere. 

Det samme gør sig gældende udenfor. For ryddet op, fjernet affald, smidt gamle havemøbler ud, der alligevel er gået i stykker. Forskellen og indtrykket kan være stort. Også er der endda ikke blevet brugt penge på det.

Mal et møbel eller 2

Et fjerde godt tips når det drejer sig om at lave en hurtig og billig make-over af et hus, er at male et enkelt møbel eller 2 med maling. I dag er det muligt at få billig maling, F.eks. kalkmaling og ved at male møblet i en anden farve, får man hurtigt et helt nyt møbel til en billig penge. Kalkmaling er hurtigt og nemt og det kan gøres på et par timer.