Haven er sådan et stressmoment der ligger og ulmer for mange af dårlig samvittighed. Det er der dog ingen grund til, det er bare at få fixet haven. Det er nemlig hverken så svært eller uoverskuelig som du måske går og tror. Her får du nogle nemme og overskuelige tips til at få fixet din have.

Se på det som god træning

Man kan først og fremmest lade sig motivere af, at se på havearbejde som god træning. Det er jo ingen hemmelighet, at havearbejde er lidt hårdere fysisk arbejde, end vi måske lige er vandt til. Havearbejde er ligesom fitness, i den forstand at der ligger meget arbejde bag at grave, slå græs og så frø – når man virkelig skal redde sin have der har været forsømt i lang tid. Det kan ikke bare hjælpe dig med at få mere overskud, det er også dejligt og berigende at lave havearbejde.

Start med at anlægge en flot græsplæne

Du kan for eksempel starte med græsplænen. Det er her man tydeligst kan se, hvis noget er blevet forsømt over længer tid. Derfor kan du med fordel fjerne mos og ukrudt og så lidt nyt græs. Husk også at vedligeholde din plæne. Det er en god ide at klippe den hver uge og gøde mellem marts og september. To gange om året, burde du investere en arbejdsdag i din have, der du fjerner ukrudt og nedfaldne blade og sørger for at gøre din græsplæne klar til den næste sæson. Lær mere her og få den perfekte græsplæne.

Anlæg din egen køkkenhave

Det er også blevet ekstremt populært at anlægge sin egen køkkenhave med sine egne grøntsager, frugt og urter. Der er bare noget helt særligt over, at servere grøntsager og vækster fra sin egen have. Det er også et led i en grønnere livsstil, og det er både klimavenligt og pengebesparende, at dyrke sine egne grøntsager og være selvforsynet i en eller anden grad.

Haven kan måske give dig langt mere end du tror i din hverdag. Den kan være en kilde til motion, til mad og til en følelse af mestring som vi ikke oplever med så meget andet i den online virkelighed vi lever i. Der er nemlig noget helt særligt over, at leve lidt mere i takt med naturen og følge havens sæsoner. Måske kan du anlægge en have, der blomstrer smukt og giver frugter eller bær i store dele af året? Det er meget givende arbejde, og det er også hovedgrunden til, at du skal få fixet haven nu.