Drømmer du om at leve mere miljøbevidst? Det er blevet mere og mere tydeligt for langt de fleste danskere, at vi er nødt til at gøre noget ved den mængde af CO2, vi udleder. Heldigvis findes der masser af miljøvenlige alternativer, som gør det lettere at leve mere miljøbevidst. 

Et godt sted at starte 

Det kan være svært at overskue, hvad man som enkeltperson kan gøre for at passe bedre på klimaet. Ved det sidste politiske valg var der stort fokus på, at vi er nødt til at gøre noget drastisk ved den mængde af CO2 vi hvert år udleder, og selvom det i høj grad var rettet mod, hvad vi som samfund kan gøre, så er vi også nødt til at være bevidste om vores egen udledning af CO2 indenfor hver enkelt husstand. Heldigvis er der masser af ting hver husstand kan gøre for at spare på CO2’en.  

Det er måske de færreste, der tænker over, at de hver dag er med til at udlede CO2. Meget af vores forbrug og vores måde at leve på har vist sig at være medvirkende til den enorme CO2 vores lille land udleder, og derfor kan det synes uoverskueligt, at man er nødt til at tænke i helt nye baner, når man skal finde på mindre forurenende måder at forbruge og leve på.  

Et godt sted at starte, hvis man gerne vil leve mere klimavenligt, er ved at se på ens energiforbrug. Ved at skifte til miljørigtig opvarmning kan man spare mange penge på varmeregninger, samtidig med at man sparer miljøet for en hel del CO2.  

Mange husstande benytter stadig miljøforurenende varmekilder, og det har bl.a. fået staten til at indføre tilskud til udskiftning af forurenede varmekilder til miljøvenlige løsninger. En af de bedste varmekilder, hvis man gerne vil have miljørigtig opvarmning i hjemmet, er pilleovne.  

Pilleovne er en miljøvenlig varmekilder, som ikke udleder miljøforurenende affaldsstoffer ved forbrænding. Hos renenergi.dk finder du et stort udvalg af pilleovne fra RIKA, og du kan blandt andet vælge at se ovnen hjemme hos dig selv, inden du beslutter dig.  

Pilleovne ligner efterhånden almindelige brændeovne, så udover at være miljøvenlige så er pilleovnen ovenikøbet en dekorativ løsning i hjemmet. Pilleovnen kan sagtens fungere som primær varmekilde, og derfor er der altså god grund til at skifte de gamle varmekilder ud med en miljørigtig løsning, hvis du gerne vil bidrage til at udlede mindre CO2.
Med en pilleovn kan du gøre en stor forskel for miljøet, og så sparer du ovenikøbet penge på varmeregningen.