Nu bliver det tidligt mørkt. De mørke morgener og de mørke aftener. Det kan for nogle være en deprimerende periode at gå ind. For at mindske vinterdepressionen, er der flere ting du selv kan gøre. Dyrk motion, gerne sammen med andre. Så får du dit sociale behov dækket, mens du også møder nye folk. Når du er hjemme om aftenen, hvor du ser fjernsyn, strikker, læser avis eller hvad du ellers laver, kan det være en god ide at tænde stearinlys. Herudover kan du tænde for din dabradio og nyde noget musik som baggrundsstøj. 

Indendørs ild 

Her menes der naturligvis ikke at man skal sætte ild til noget. Men hvis du er en af dem, som der har en brændeovn, pilleovn eller åben pejs, bør du tænde op i den. Der er ikke noget mere hyggeligt, end at sidde med sine nærmeste foran ilden, og høre hvordan lyden af brændt træ knirker. Det giver ro i sjælen. Drik gerne varme drikke, så din krop modtager varme i stedet for kulde. 

Dagligdagen fortsætter uanset dit humør 

Selvom mørket kan ødelægge dit humør, skal du huske at de lyse timer kommer igen. De lyse timer der er i vinterhalvåret, er en god ide at nyde. Her bør du gå en lang god tur. Tag gerne beroligende musik i ørene og gå i rask trav. Selvom det er mørkt, behøver det ikke være hårdt. De mørke timer, kan sagtens bruges i sportshallen, svømmehallen eller hvilke aktiviteter man ellers er til. 

Hvis du er forældre i en børnefamilie, skal dagligdagens gøremål stadig ordnes. Opgaverne bliver kun tungere, hvis du selv hænger med mulen. Du kan som forældre, hjælpe dig selv med de tunge opgaver, hvis du anvender en dabradio til at spille musik for dig. 

Musik er godt for krop og sjæl 

Hvis man hænger lidt, er det ikke sikkert det er heavy rock du bør lytte til på din dabradio. Du bør finde det musik du selv kan lide og det du mener der gør godt for dig. Hvis du er midt i rengøringen, så sæt noget musik på hvor der er lidt gang i den. Dans gerne med din støvklud og din støvsuger. Brug gulvskrubberne som mikrofon og inden du har set dig om, er rengøringen ordnet. Du opdagede det slet ikke, fordi du hyggede dig. Man må gerne være lidt tosset, hvis det er det der skal til for at få smilet frem på dig. 

Efteråret kan nogle gode ting 

Husk at selvom det er mørkt, vådt, klamt og kedeligt i vejret, er der også mange gode ting i livet. Læg mærke til træernes orange farve, korndyrene og hjortene går og hygger sig. Egerne er ved at gøre klar til vinterens hi. Her kan du i skoven, følge med i hvilke nødder de er ved at samle ind. Det er også nu det er tid til at læse gode bøger, se gode film og nyde livet. Snart er julen her, og så kan julestressen begynde at tage fat.