Det er ærgerligt at skulle udskifte hele taget, når det har udlevet sin levetid. Derfor er det en god ide at tage vare på det, så godt man overhovedet kan. Vedligehold er vigtigt for, at sørge for at dit tag varer i så lang tid som muligt. Hvordan du bedst vedligeholder dit tag, det kan du læse mere om her.

Algebehandl inden det bliver synligt

Det er smart at få en professionel algebehandling inden algerne bliver synlige. Alger er en plante som vokser på mange overflader, de er stort set harmløse, men over tid kan de forårsage skader på dit tag – som for eksempel frostbidt og at tagsten forskubber sig over tid. Den største årsagen til at mange vælger at få en algebehandling af sit tag, er dog fordi det ser beskidt ud. Det kan også ske, at man får alger på sine fliser, men man skal være sikker på om det er alger eller flisepest. En algebehandling vil nemlig ikke have nogen effekt på flisepest.

Når dit tag er tørt, kan man ikke se algerne – og det ser rent og pænt ud. Det er først når dit tag er blevet vådt, for eksempel efter en regnskyll, at man kan se hvor meget alger, der egentlig er. Det er en god ide at få en algebehandling inden det er nået så vidt, men hvis uheldet er ude, kan det stadig godt behandles.

Hvornår skal man algebehandle?

Det er som sagt en god ide at behandle algerne allerede inden det bliver synligt, men hvornår på året skal man gøre det? Det er smart at gøre det i perioden maj til ca. november. Da har man de optimale vejrforhold, der tilrettelægger for den bedste mulige behandling. Det er tit kun en enkelt behandling der skal til, men det kommer an på hvor slemt det er, og hvordan vejret vil være efterfølgende. Hvis der er alger på fliser, vil en enkelt behandling være nok, siden det bliver liggende på fliserne og kan virke længere. Et tag, der er skråt, er lidt en udfordring, når der kommer regn. Det er en god ide at tildække planter omkring huset, så man ikke kommer til at sprøjte algebehandling på dem. Det kan nemlig være farligt for planterne. Man sprøjter nede fra jorden og op mod taget, så for en sikkerheds skyld, er det smart at dække planter til.

En algebehandling er omfattende, og derfor ikke noget du selv skal lave. Se priser på algebehandling og få en professionel til at klare braserne.