Ferietid er den tid, hvor du skal slappe af og blive fri af hverdagens stres og jag. Det er tiden, hvor du skal koble fra og komme helt ned i gear. Alligevel kan ferier tit ende med at blive stressende, fordi man skal planlægge en masse eller gerne vil have at det skal gå på en bestemt måde. Her i artiklen får du 6 råd til, hvordan du kan få en mere afslappet ferie. 

Lad arbejdet blive derhjemme

En stressfaktor kan være, hvis der er noget arbejde, som ligger og lurer. Derfor er det vigtigt, at du tager et bevidst valg om at lade arbejdet blive hjemme og have sat et bestemt tidsrum af til at ordne det. Du får aldrig ro i hovedet, hvis du hele tiden har arbejdet hængende over dig som noget, du burde gøre. 

Gem skærme væk

Computere, telefoner og tablets kan være med til at skabe konstant uro. Beskeder fra venner, opslag på facebook og nyheder, der hele tiden skal tjekkes, kan hurtigt give forstyrrelser i tankerne. En god ide er derfor at fjerne skærmene – eller i hvert fald begrænse skærmtiden betydeligt. Dette kan også give tid til at lave en masse andre ting, og til at komme tættere sammen med dem, du er på ferie med. Tag f.eks. et spil kortspil Uno – det er ret sjovt.

Hav få planer på programmet

Ferie er som sagt en tid til afslapning. Og selvom du måske er et sted, som du ikke plejer at være, og du derfor gerne vil ud at se en masse, er det stadig vigtigt ikke at lave for mange planer. Hvis du hele tiden har travlt med at nå det hele, kommer du nemlig ikke ned i gear. Prøv f.eks. at begrænse det til max en plan om dagen, så du ikke ender med at løbe rundt som en fortravlet turist der prøver at se hele Zanzibar på én dag. På den måde sker der noget hver dag, men samtidig har man også tid til bare at slappe af. 

Brug tid på tidsfordriv

En god måde at blive mere afslappet på, er at bruge tid på ting, som du normalt ikke har så meget tid til. Dette kunne være at sætte dig med en bog, lytte til en podcast eller ligge et puslespil. Alle disse ting er meget tidskonsumerende, og ofte noget som du skal koncentrere dig om. Dette vil sige, at du skal sætte tid af til det. Når du kun får dette ene indtryk ind ad gangen, kan din hjerne også bedre slappe af. 

Spil med familien

Familietid og afslapning hænger godt sammen. En god måde at bruge tiden på sammen på en familieferie er at spille spil. Det kan være brætspil, kortspil eller spil i haven. Det vigtigste er, at I bruger tid sammen og har det sjovt sammen. 

Det er okay at tage de nemme løsninger

Når man er på ferie, behøver man ikke stresse over hverdags tingene. Det er derfor helt i orden at tage de nemme løsninger. Orker du f.eks. ikke at lave mad? Så kan du sagtens bestille en pizza helt uden skyldfølelse, da ferie handler om at tage tid til sig selv og sin familie og ikke om at bruge hele dagen i et køkken.