Blog

Bliv klogere på powerbanks

Skrevet den 23-11-2015
Bliv klogere på powerbanksDer er mange ”fælder” man som forbruger kan falde i når det gælder powerbanks. Efter at have læst dette, så har du mulighed for at stille de rigtige spørgsmål og forholde dig kritisk til produktet, så risikoen for at blive snydt formindskes.

Alle ejer stort set en smartphone og vi bruger dem næsten hele tiden. De fleste har sikkert oplevet at telefonen løber tør for strøm på det helt forkerte tidspunkt.
Målgruppen for powerbanks er derfor meget bred og det gør det attraktivt for rigtig mange at sælge powerbanks. Men rigtig mange forhandlere både online og offline, såvel store kæder som små enkeltmandsvirksomheder, vildleder forbrugerne i deres markedsføring ift. hvor mange opladninger de kan forvente powerbanken kan give deres smartphone eller tablet. Kun ganske få vil bevidst lyve om et produkts formåen og derfor må det skyldes uvidenhed fra forhandlerne og det kan dette blogindlæg forhåbentlig også lave om på. Men når det er sagt, så er dette blogindlæg primært til dig; forbrugeren, der er interesseret i at købe en powerbank.

Efter at have læst dette, så har du mulighed for at stille de rigtige spørgsmål, så du ved om sælgeren rent faktisk ved hvad han sælger og du kan vurdere salgsteksten eller salgstalen lidt kritisk, da den ofte afspejler den viden sælgeren har om sit produkt – i dette tilfælde en powerbank.

Vil man sælge powerbanks, så kan man nemt og hurtigt komme i gang. Man kan købe dem rigtig billigt til omkring 15 kr. pr. stk. fra kinesiske købmænd, der ikke stiller nogen krav til antal eller minimumskøb. Så for et par tusinde kroner, så er du i gang. Men en powerbank til 15 kr. vil selvsagt ikke være af en kvalitet, som du kan bruge til noget. I bedste fald lader de ikke din telefon og i værste fald gør den skade på din telefon eller tablet.

Ifølge leverandøren har de altid ”førsteklasses A battericeller” fra et eller andet kendt brand og er testet/godkendt af sælgeren selv, så der er nærmest ingen grænser for hvor god kvaliteten er. Og i et marked, hvor det er næsten umuligt for forbrugerne at gennemskue hvad der er rigtigt og hvad der er varm luft, ja så er der banet vej for en stormflod af tvivlsomme produkter på et marked i rivende udvikling.

Der er mange ”fælder” man som forbruger kan falde i når det gælder powerbanks.

-Antal mAh: det er rigtig nemt at smide et mindre og billigere batteri i en powerbank, så kapaciteten i mAh ikke er korrekt angivet. Omfanget af dette er endnu ukendt, men det er værd at have med i overvejelserne, hvis et tilbud fremstår for godt til at være sandt.

-Byggekvalitet: det kan være svært at vurdere, hvis billederne online er flotte eller pakningen i butikken er pæn. De fleste power banks er såkaldte ”public toolings”, så alle kan producere i det design. Det betyder at to powerbanks der ser identiske ud, de kan være af totalt forskellig kvalitet, da indmad og materialer er fra to vidt forskellige fabrikker. Det gør det utrolig svært at gennemskue som forbruger, desværre.

- Antal gange din smartphone kan lades op: her gælder det om at holde tungen lige i munden. Efter at have kigget på en masse online butikker og flere landsdækkende kæder, som alle sælger powerbanks, så står det klart, at næsten ingen forstår hvad en powerbank reelt kan præstere. Kapaciteten på din powerbank er angivet ved 3,7V, men smartphones og tablets fra Samsung, Sony, Apple, Huawei osv. oplades alle ved 5V og derfor kan en batteribank med 2000mAh ikke oplade eksempelvis en iPhone med 2000mAh. Ved 5V kan batteribanken kun afgive ca. 60-70%, altså ca. 1200-1400mAh. Gentag gerne dette for dig selv, da det er her 9 ud af 10 forhandlere(også de landsdækkende kæder) vildleder kunderne i deres markedsføring. Læs mere om emnet her: http://www.tu.no/t2/2014/12/06/slik-velger-du-riktig-batteripakke

Jeg kan godt forstå, at markedet for powerbanks, batteribanker, bærbare opladere, nødladere eller hvad man nu vælger at kalde dem, er lidt en jungle. Så længe hverken store eller små forhandlere forstår deres egne produkter, så er det næsten umuligt for en almindelig forbruger at kende forskel på billigt skrammel og kvalitet. Alle forhandlere har travlt med at rose deres eget produkt ift. kvalitet og antal opladninger af smartphones eller tablets. Der er nærmest ingen grænser for hvad et produkt til 100-200 kr. kan præstere (på papiret). Men forhåbentligt kan dette blogindlæg medvirke til at du som forbruger i højere grad kan forholde dig kritisk til den næste powerbank eller batteribank du skal ud og købe. Det samme gælder i øvrigt den brede vifte af danske forhandlere, som pt. vildleder deres kunder i en sådan grad at man kun kan håbe på at det er utilsigtet.

Som forbruger kan du bruge e-mærket, Trustpilot og diverse tech-review sites på nettet til at blive klogere på hvor du skal købe din næste powerbank. Tænk over hvad dit behov er. Der findes powerbanks i god kvalitet til meget billige penge og der findes dyrere modeller med højere kapacitet, indbyggede kabler eller lignende, der koster lidt ekstra, men også giver stor merværdi, hvis det matcher netop dit behov. Hvordan du finder den rette powerbank til netop dit behov, det kan du inden længe læse mere om her på bloggen, hvor vi vil forsøge at hjælpe dig på rette vej.

Der findes heldigvis masser af fantastiske webshops og fysiske butikker, som sætter en ære i god service og som ved en masse om de produkter de sælger. Handler du hos én af disse, så vil en powerbank lynhurtigt blive det bedste køb du længe har lavet.

Du kan se vores udvalg af powerbanks her.

God fornøjelse – ring eller skriv meget gerne til os på boynq.dk, hvis du har spørgsmål eller ris/ros til ovenstående.

Kommentarer

Efterlad kommentar

Tilbage